Contact

FAQ

1. Heb ik een vergunning nodig voor het oplaten van heliumballonnen?

De regels voor het wel of niet nodig hebben van een vergunning voor het oplaten van heliumballonnen verschillen per gemeente. Over het algemeen geldt dat je pas een vergunning nodig hebt wanneer je tegelijkertijd meer dan 1000 ballonnen los laat.

2. Zijn ballonnen schadelijk voor het milieu?

Balloonsss maakt gebruik van kwalitatieve en duurzame ballonnen van o.a. de merken Qualatex en Sempertex. De gebruikte ballonnen zijn 100% biologisch afbreekbaar.

3. Hoe lang blijft een heliumballon zweven?

Een latexballon gevuld met helium blijft ca. 12-16 uur zweven. Wanneer een ballon behandeld wordt met Hi-float (een speciale vloeistof die wij in de ballon spuiten) verdubbeld dit de zweefduur van de ballon, maar soms zweven de ballonnen wel 2-5 dagen.

Een folieballon gevuld met helium blijft ca. 2 weken zweven. Een reuze (latex) ballon 3 dagen.

De zweeftijd is altijd afhankelijk van de weersomstandigheden.

4. Hoe lang blijven ballondecoraties mooi?

Een ballondecoratie die indoor (binnen en uit de zon) wordt geplaatst zal lang mooi blijven. Bij een ballondecoratie die outdoor wordt geplaatst is het afhankelijk van de weersomstandigheden hoe lang deze mooi blijft. Bij normale omstandigheden blijven de ballonnen een paar dagen tot een week (en soms nog wel langer) mooi, terwijl het hartje zomer bij veel zon en hoge temperaturen al na een dag gebeurd kan zijn. Bij een speciale gelegenheid is het dan ook het beste om de ballondecoraties zo kort mogelijk van te voren, op de dag zelf, door ons te laten leveren; dan weet je zeker dat de ballonnen er mooi bij staan als je gasten arriveren.

5. Hoeveel dagen voor een event moet ik mijn bestelling hebben geplaatst?

Bestellingen ontvangen we graag 3 werkdagen van tevoren. Dit i.v.m. eventuele bestellingen en planning. Uiteraard hebben we ook veel producten op voorraad. Informeer altijd naar de mogelijkheden.

6. Is helium gevaarlijk?

Helium is een edelgas en niet brandbaar, niet explosief en niet giftig.

7. Wat zijn de verschillende betaalmogelijkheden?

Wanneer je akkoord gaat met een offerte en een bestelling plaatst, ontvangt je van ons een factuur per e-mail. De factuur dient voor de leverdatum voldaan te zijn. Bedrijven kunnen, na goedkeuring van Balloonsss, achteraf betalen met een betalingstermijn van 14 dagen. Het is ook mogelijk om je bestelling contant of dmv een tikkie te betalen bij levering of afhalen.

8. Hoe kan ik een bestelling plaatsen?

Via het contactformulier, e-mail of per telefoon is het mogelijk om een offerte aan te vragen of een bestelling te doen.

9. Kan ik mijn bestelling afhalen?

Dat kan uitsluitend op afspraak. Ons bezoekadres is Kikstraat 20, 3907 LD Veenendaal. Uiteraard worden bij afhalen geen verzendkosten in rekening gebracht. Je ontvangt per mail een bevestiging van je bestelling en zodra de betaling is ontvangen, nemen wij contact met je op om een afspraak te maken. Zo weet je zeker dat er iemand aanwezig is wanneer jij je bestelling komt ophalen.

10. Wat zijn de openingstijden?

Maandag t/m zaterdag op afspraak.

11. Worden de frames van de ballondecoraties weer opgehaald?

Dit is afhankelijk van de ballondecoratie en afstand. Uiteraard wordt dit in de offerte opgenomen.

12. Worden er bezorgkosten in rekening gebracht?

Afhankelijk van de grote van de bestelling en locatie worden er bezorgkosten in rekening gebracht.

Wil je meer weten over Balloonsss of een offerte aanvragen?

Neem contact met mij op